Опитування CNN показало, що американці вже менше підтримують допомогу Україні: в Білому домі відреагували

Джон Кірбі
Представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі. Фото: U.S. Embassy in Haiti

Американський народ протягом війни в Україні підтримав надання допомоги країні і США продовжать зосереджуватися на цьому. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає CNN.

"Упродовж цієї війни ми бачили надійну підтримку з боку американського народу, надійну підтримку з боку Конгресу на двопартійному і двопалатному рівнях, і ми збираємося залишатися зосередженими на цьому", – сказав він.

За словами Кірбі, це важливо не лише для народу України, але й для союзників і партнерів США в НАТО, враховуючи, що війна ведеться недалеко від них. Крім того, підтримка України має значення для національної безпеки американського народу.

"Я думаю, важливо пам’ятати, що якщо ми просто сидимо склавши руки і дозволяємо Путіну перемогти, ми дозволяємо йому забрати Україну, де це зупиниться далі?" – додав чиновник.

Підтримка України в США: опитування CNN

Як зауважує CNN, цими словами Кірбі применшив нещодавнє опитування телеканалу. Згідно з результатами дослідження, 55% американців вважають, що Конгрес США не повинен дозволяти додаткове фінансування для підтримки України, тоді як 45% мають протилежну думку. Водночас 51% людей сказали, що США вже зробили достатньо для допомогти, а 48% виступають за те, щоб зробити більше.

Під час опитування, проведеного на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 38% респондентів вважали, що країна вже зробила достатньо для припинення бойових дій, а 62% говорили про бажання більшої підтримки.

Існують і партійні розбіжності. За результатами нового опитування, серед республіканців 71% респондентів виступають проти додаткового фінансування. При цьому 59% прихильників Республіканської партії вважають, що Штати зробили достатньо для допомоги Україні.

Що стосується демократів, то більшість стверджують протилежне: 62% підтримують додаткове фінансування, а 61% вважає, що США повинні зробити більше.