Підтримка війни в РФ падає, і зберігати її буде все складніше – розвідка Британії

Підтримка війни в РФ падає, і зберігати її буде все складніше – розвідка Британії

Підтримка війни серед населення Росії значно падає, через відсутність значних успіхів російській владі буде все важче її зберігати.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє розвідка Британії.

Британська розвідка посилається на опубліковані незалежним російським ЗМІ результати закритих соціологічних опитувань Федеральної служби охорони РФ, згідно з якими 55% росіян виступають за мирні переговори з Україною, і лише 25% підтримують продовження конфлікту.

Зазначається, що ці дані відповідають аналогічному опитуванню за жовтень 2022-го, в якому 57% респондентів у Росії висловилися за переговори. При цьому у квітні 2022 року близько 80% росіян стверджували, що підтримують війну в Україні.

"Попри зусилля російської влади щодо забезпечення повсюдного контролю над інформаційним середовищем, конфлікт стає все більш відчутним для багатьох росіян після "часткової мобілізації" у вересні 2022 року. Оскільки Росія навряд чи досягне значних успіхів на полі бою в найближчі кілька місяців, Кремлю, ймовірно, буде дедалі важче підтримувати навіть мовчазне схвалення війни серед населеннях", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни (ISW) раніше повідомляв, що російська влада стикається з труднощами щодо виплат військовим, які їм були обіцяні, ці проблеми посилюють соціальну напругу в російському суспільстві.