РФ відправляє частину ракет для ударів по Україні "прямо з конвеєра" - ГУР

РФ відправляє частину ракет для ударів по Україні "прямо з конвеєра" - ГУР

Російські окупанти вже використовують стратегічний запас за деякими видами озброєння, а також ракети, виготовлені цього року.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, пише пресслужба ГУР.

"Це говорить про те, що деякі ракети йдуть на застосування прямо з конвеєра. Наскільки їх вистачить, багато залежить від виробництва. Так, воно впало порівняно з довоєнним періодом. Але, на жаль, РФ за рахунок того, що обходить економічні санкції, ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння, яке використовується проти нашої держави", - повідомив він.

Зазначається, що упродовж двох місяців Росія вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм, 152 мм з Білорусі.

Також, за даними воєнної розвідки, тривають перемовини Росії з іншими країнами щодо постачання боєприпасів, ракетного озброєння до РСЗВ "Смерч" та "Ураган", яких у неї дефіцит.

Також тривають перемовини РФ з Іраном щодо поповнення запасів балістичних ракет. За словами Скібіцького, існують відповідні проєкти домовленостей угод між цими країнами, але на сьогодні поставок такого озброєння не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше у ГУР МО повідомляли, що країні-агресору РФ не вистачає своїх власних запасів зброї, тому вона домовилася з Іраном  про постачання  балістичних ракет.