Росіяни тікали з Харківщини у явній паніці, - розвідка Британії

Росіяни тікали з Харківщини у явній паніці, - розвідка Британії
Україна змогла "залендлізити" багато ворожої техніки на Харківщині. Фото: Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний

Способи виведення російських військ з Харківської області за останній тиждень були різними. Деякі підрозділи армії РФ відступили, тоді як інші "тікали у явній паніці", залишаючи цінну техніку.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це свідчать дані британської розвідки.

У відосмтві підкреслюють, що українські сили продовжують зміцнювати контроль над нещодавно звільненими територіями Харківської області. Російські війська значною мірою виведені з району на захід від річки Оскол.

Способи виведення російських військ за останній тиждень були різними. Деякі підрозділи відступили, тоді як інші "тікали у явній паніці"

Цінне обладнання, яке залишили армія РФ, включає артилерійське озброєння, зокрема, одна контрбатарейна РЛС "Зоопарк" і як мінімум одна машина управління артилерією.

"Таке залишення підкреслює неорганізований відступ деяких російських підрозділів та ймовірні локальні порушення командування та управління", - зазначили у британській розвідці.

За підрахунками українські захисники під час контрнаступу на Харківщині змогли захопити щонайменше:

  • 11 МТ-ЛБ.
  • 52 БМП 
  •  49 танків
  • 24 БТР
  •  32 одиниці артилерії та РСЗВ.

Зазначимо, що напередодні президент Володимир Зеленський прибув до нещодавно звільненого Ізюма на Харківщині та разом з заступником міністра оборони Ганною Маляр, представниками ЗСУ та інших силових підрозділів прийняв участь в урочистому піднятті Державного прапору України.