Росії не варто розраховувати на втому Євросоюзу від України - CNN

Росії не варто розраховувати на втому Євросоюзу від України - CNN
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Лансбергіс сказав, що деякі країни Європейського Союзу переживають критичний момент у підтримці України, але представники ЄС з усіх 27 держав-членів зустрілися в Києві в понеділок, щоб в черговий раз підкреслити те, що Європа з Україною. Глава МЗС Франції Катрін Колонна попередила Росію не розраховувати на "втому" країн Євросоюзу щодо підтримки України. 

Про це пише CNN.

"Багато повідомлень, надісланих із Вашингтона або звідкись, мають силу вселяти сумніви щодо того, чи ми серйозні. І я сподіваюся, що сьогоднішня зустріч може це виправити та може надіслати дуже чітке, кришталево чітке повідомлення про те, що Європа з Україною до цієї перемоги", — додав міністр закордонних справ Литви.

Міністри закордонних справ Франції, Ірландії та Румунії також підтвердили свою підтримку Києву.

Глава МЗС Румунії Лумініца Одобеску заявила, що країна підтримуватиме Україну в експорті зернових, і наголосила на згубному впливі вторгнення на глобальну продовольчу безпеку.

Міністр закордонних справ Ірландії Майкл Мартін висловив надію, що офіційні особи ЄС знайдуть "стійкий підхід" до підтримки України в довгостроковій перспективі. 

У суботу законодавці США вирішили не включати прохання про допомогу Україні на 6 мільярдів доларів у проміжний законопроект, розроблений, щоб уникнути припинення роботи уряду. 

Тим часом популістська партія колишнього прокремлівського прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо перемогла на парламентських виборах у країні вранці в неділю. Фіцо виступав за припинення допомоги Україні та блокування заявки Києва на вступ до НАТО.

Джерело фото: ua.depositphotos.com