Швеція створить центри обслуговування військової техніки, наданої Україні

Stridsfordon 90, БМП
Шведська БМП Stridsfordon 90. Фото: Jorchr / Pixabay

Швеція планує створити центри логістики та обслуговування військової техніки, яку було передано Україні. Про це повідомляє SVT Nyheter.

Зазначається, що уряд Швеції схвалив участь до 60 військових у створенні таких хабів поряд із Україною, наприклад, у Польщі.

Стокгольм надав українським військовим, зокрема, бойові машини піхоти Stridsfordon 90, танки Leopard й артилерійські установки типу Archer та Robot 70.

"Звичайно, важливо, щоб оборонне обладнання, яке ми надсилаємо, також могло бути використане і досягти оперативного ефекту", – сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Місія, яка передбачає ремонт і обслуговування техніки, має бути запущена на початку осені. На практиці передбачається, що в ній візьмуть участь близько 30 шведських військових. Ідея полягає в тому, що шведи також навчатимуть український персонал.

Крім того, Швеція планує надати більше запасних частин для техніки – вони мають надійти в рамках наступного пакета підтримки.

Нагадаємо, що Швеція – не єдина країна, яка створює хаб для обслуговування техніки, наданої українським захисникам. Зокрема, Німеччина та Польща наближаються до угоди щодо створення відповідного сервісного центру. Детальніше про це читайте тут.