Україна отримає новий пакет військової допомоги на $500 млн, - Байден

Україна отримає новий пакет військової допомоги на $500 млн, - Байден

Президент США Джо Байден заявив, що Україна отримає новий пакет військової допомоги на $500 млн, про який буде оголошено 21 лютого. Про це повідомляє УНІАН.

"Анонсований сьогодні пакет включає боєприпаси для HIMARS та гаубиць, більше Javelin, протитанкові системи, системи повітряного спостереження, щоб захистити український народ від бомбардувань", - сказав президент США.

Крім того, Байден озвучив зобов'язання щодо постачання озброєнь - понад 700 танків, тисячі броньованих машин, тисяча артилерійських систем, понад 2 мільйони артснарядів та інше.

Разом з цим у своєму Twitter Байден повідомив, що прибув до Києва незадовго до річниці російського вторгнення для того, щоб зустрітися з президентом України Зеленським

"Наближається річниця жорстокого вторгнення Росії в Україну, і сьогодні я перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України.

Коли Путін розпочав своє вторгнення майже рік тому, він думав, що Україна слабка, а Захід поділений. Він думав, що зможе нас пережити. Але він помилявся", - написав Байден.

Нагадаємо, в понеділок 20 лютого, президент США Джо Байден прибув з візитом до України. 

На 20-22 лютого був анонсований візит президента США Джо Байдена до Польщі. Там він має зустрітися з президентом цієї країни Анджеєм Дудою та лідерами Бухарестської дев'ятки. Також ЗМІ повідомляли, що саме у Польщі Байден має зустрітися с Зеленським.