В Москві ФСБ шукає українців для звинувачення у "терактах", - розвідка

В Москві ФСБ шукає українців для звинувачення у "терактах", - розвідка

В Москві посилюється кампанія з пошуку громадян, які негативно ставляться до війни проти України. Особлива увага приділяється колишнім громадянам України та українцям за походженням.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"В місті проводиться поквартирний обхід групами людей, вдягнених в цивільне, які представляються співробітникам ФСБ. У мешканців з’ясовують, чи живуть десь поблизу українці, або чи хтось не здає українцям в оренду житло. Також з’ясовують ставлення громадян до так званої "СВО"", - зазначають у розвідці.

Як зазначають у розвідці, одна з цілей вказаних дій – недопущення формування та розповсюдження у столиці РФ негативного ставлення до війни та виявлення людей, які можуть вплинути на формування незалежної громадської думки щодо неї.

"Також ця кампанія має сформувати негативний образ українців – терористів та радикалів. Надалі саме їх можуть звинуватити в терактах, організованих російськими спецслужбами на території РФ", - наголошують у ГУР МО.

Зазначимо, нещодавно у РФ звинуватили українку  Наталію Вовк у підриві автомобіля російського пропагандиста Олександра Дугіна, внаслідок якого загинула його дочка Дар'я.