ВАКС оголосив вирок ексголові Державіаслужби

ВАКС оголосив вирок ексголові Державіаслужби

Вищий антикорупційний суд засудив до 3,5 років позбавлення волі колишнього очільника Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка. Суд визнав його винним в тому, що він з корисливих мотивів надав незаконні переваги авіакомпанії "МАУ".

Про це 20 січня повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Колегія суддів також постановила позбавити Антонюка права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки. Крім того, за рішенням суду, він має сплатити штраф у розмірі 8,5 тис грн.

"Суд визнав ексголову ДАСУ винуватим у тому, що він з корисливим мотивом, в інтересах ПрАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", умисно вчинив низку дій, які призвели до отримання цією авіакомпанією переваг для здійснення польотів за маршрутом "КиївТегеранКиїв" та спричинили тяжкі наслідки для іншої компанії, а саме ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії", — резюмували в САП.

Вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, що Антонюк очолював Державіаслужбу з березня 2014 року до вересня 2015 року. До цього він займав посаду директора "МАУ" з розвитку маршрутної мережі. 4 вересня 2015 року уряд ухвалив рішення звільнити з посади голову Деравіаслужби Антонюка. В Кабміні тоді пояснили, що підставою для цього рішення стали результати службової перевірки, яку провели в Державіаслужбі.