Зеленський написав листа Макрону через російських спортсменів на Олімпіаді

Зеленський написав листа Макрону через російських спортсменів на Олімпіаді

Президент України Володимир Зеленський відправив листа своєму французькому колезі Емманюелю Макрону. Тема: російські спортсмени та Олімпійські ігри у Парижі

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це Зеленський повідомив 29 січня під час звернення до громадян.

Він зауважив, що намагання Міжнародного олімпійського комітету повернути російських спортсменів на міжнародні змагання, зокрема, на Олімпійські ігри, є неприйнятними. Адже таким чином МОК намагається сказати, що ніби можна заплющити очі на злочини Росії проти України.

"Сьогодні направив листа пану Президенту Макрону якраз щодо цього й у продовження нашої з ним розмови, яка відбулась 24 січня. Готуючись до паризької Олімпіади, ми маємо бути впевнені в тому, що Росія не зможе використовувати її чи будь-яку іншу міжнародну спортивну подію для пропаганди агресії чи свого державного шовінізму", — підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що олімпійський рух і держави-терористи не мають перетинатися.

Нагадаємо, напередодні народний депутат Жан Беленюка повідомив, що 3 лютого буде проведено позачергову Генеральну асамблею НОК України, на якій розглядатимуть питання бойкотування Олімпійських ігор у Парижі 2024 року.

Водночас ще в червні 2022 року міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що спортсмени з України готові бойкотувати змагання, якщо до них допустять громадян Росії, або Білорусі.