Зеленський назвав, за яких умов можуть бути переговори про закінчення війни

Зеленський назвав, за яких умов можуть бути переговори про закінчення війни

Президент Володимир Зеленський заявив, що впевнений у перемозі України у війні та допускає переговори про її закінчення тільки після виконання всіх пунктів його формули миру.

Про це він заявив на пресконференції до річниці початку повномасштабної війни.

"Якщо всі ми зробимо свою важливу домашню роботу, неминуче нас очікує перемога. Я впевнений, що перемога буде. У нас є все - мотивація, впевненість, друзі", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що всі мають сфокусуватися та працювати заради перемоги.

Також він додав, що допускає переговори на дипломатичному рівні про закінчення війни з РФ тільки після виконання всіх пунктів його формули миру.

"Там (у формулі миру, - ред.) є фіксація миру, кінець війни, там є цей пункт - він дуже важливий, тому що нам потрібні гарантії безпеки, не тільки для України, а й для всієї Європи. І тоді, коли буде виконання і якщо все це буде виконано, ми все одно дійдемо до дипломатичної фіксації закінчення війни, але до цього моменту треба виконати всі пункти", - сказав Зеленський.

Раніше Зеленський заявляв, що компромісів з президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним щодо територій України в межах потенційної мирної угоди бути не може. Без Криму миру не буде.