Зеленський ввів у дію санкції проти бізнесменів та 86 компаній

Зеленський ввів у дію санкції проти бізнесменів та 86 компаній
Президент Володимир Зеленський. Фото: ОП

Відповідно до указу №219, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій проти 86 юридичних та 7 фізичних осіб.

Про це йдеться на сайті президента.

Згідно з повідомленням, із 86 компаній 73 зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні, 2 — в окупованому Маріуполі, 3 — в окупованому Севастополі. Решта вісім знаходиться в Китаї та Росії.

Санкції передбачають замороження активів, обмеження у торговельних відносинах, обмеження або повне призупинення транзитних операцій, авіаперельотів та перевезень через українську територію, заборону на вивід капіталів з країни, а також заборону на ведення бізнесу в Україні.

Зокрема, санкції на три роки введено проти наступних фізичних осіб: Вадим Альперін, Олександр Єрімічук, Юрій Кушнір, Орест Фірманюк, Віктор Шерман, Андрій Попов.

В свою чергу, обмежувальні заходи проти бізнесмена з російським паспортом Араіка Амірханяна ввели на 10 років. У 2021 році Зеленський уже вводив санкції проти Амірханяна, якого звинувачують у контрабанді. Окрім нього, тоді до списку потрапив і колишній керівник Одеської митниці Михайло Грібанов.

Нагадаємо, 23 грудня Зеленський ввів санкції проти півсотні осіб, серед яких були громадяни Кіпру, Латвії і України, а також проти 140 компаній.

Що стосується санкцій, введених проти юросіб, то майже всі компанії знаходяться на територій Росії, а ТОВ "Автодель ГАЗ" працює у Криму.