Зеленський звільнив заступника голови СБУ та перевів керівника служби на Донбасі на Вінничину

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба президента

Президент Володимир Зеленський звільнив Анатолія Сандурського з посади заступника голови Служби безпеки України. Про це йдеться в указі №700 від 23 жовтня.

Сандурський був призначений 3 березня 2022 року, пропрацювавши на цій посаді, таким чином, трохи більше, ніж півтора роки. Наразі СБУ вже видалила зі свого сайту сторінку про нього як одного з керівників служби.

Крім того, глава держави звільнив начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Володимира Петриченка. Він працював на цій посаді з 5 липня 2019 року.

Петриченко переведений на аналогічну посаду у Вінницькій області, з якої, відповідно, звільнено Анатолія Денисенка. Останній очолював вінницьке облуправління служби з 7 листопада 2019 року.

Крім того, президент провів ще низку призначень начальства СБУ. Так, начальником Головного слідчого управління призначено Андрія Швеця, начальником управління роботи з особовим складом - Тамару Пашковську, а начальником департаменту господарського забезпечення - Андрія Падалку.

Нагадаємо також, що у травні Зеленський призначив заступником голови СБУ Сергія Наумюка, який раніше очолював підрозділ детективів Національного антикорупційного бюро. У квітні ж президент замінив начальника Центру спеціальних операцій СБУ.