НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Капіталізація Temu зменшилась на $55 млрд: у чому причина

Капіталізація Temu зменшилась на $55 млрд: у чому причина
Фото: Freepik

Акції PDD Holdings, власника платформи Temu, впали на 29% на Нью-Йоркській фондовій біржі після того, як компанія попередила про очікуване зниження прибутку. Це падіння призвело до втрати капіталізації компанії на 55 мільярдів доларів і стало найбільшим падінням з моменту первинного публічного розміщення акцій. Про це повідомляє Bloomberg.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Співзасновник PDD Чень Лей заявив, що зростання доходів компанії не є стійким через жорстку конкуренцію з боку таких компаній, як ByteDance Ltd. і Alibaba Group Holding Ltd. PDD витратила значні ресурси на розвиток Temu, намагаючись розширити свою глобальну присутність і впоратися з економічними проблемами в Китаї.

Чень Лей також зазначив, що компанії потрібно більше інвестувати в підтримку торговців, оскільки конкуренція посилюється. Він прогнозує, що високе зростання доходів не може тривати і що прибутковість компанії буде знижуватися.

PDD зіткнулася з протестами торговців у Китаї, які влаштували мітинг через несправедливі штрафи. Аналітики вважають, що компанія, ймовірно, буде змушена більше інвестувати в китайський ринок через жорстку конкуренцію. Temu також загрожує посилення регуляторного контролю в Європейському Союзі, що може вплинути на китайських роздрібних торговців, зокрема Temu.

Крім того PDD повідомила про дохід у 97,1 мільярда юанів (13,6 мільярда доларів) за червневий квартал, що менше очікуваних 100 мільярдів юанів. Однак чистий прибуток склав 32 мільярди юанів (4,4 мільярда доларів), перевищивши прогнозовані 27,5 мільярда юанів (3,8 мільярда доларів).

Тим не менш, Temu демонструє певні успіхи на глобальному ринку, ставши одним з найпопулярніших додатків у США після дебюту в 2022 році і конкуруючи з такими компаніями, як Shein і Amazon.

Про Temu

Temu — це платформа електронної комерції, яка належить китайській компанії PDD Holdings Inc. Temu запустилася в США у вересні 2022 року і швидко здобула популярність завдяки широкому асортименту товарів за конкурентними цінами. Платформа спеціалізується на продажу різноманітних товарів за конкурентними цінами, включаючи одяг, електроніку, аксесуари та товари для дому.

На даний момент Temu не має офіційного представництва або локалізованої платформи в Україні. Проте українські користувачі можуть скористатися міжнародним вебсайтом Temu для покупок з доставкою в Україну.