Ексдиректора "Укрбурштину" підозрюють у розкраданні 59 мільйонів гривень на зберіганні неіснуючих документів

Ексдиректора "Укрбурштину" підозрюють у розкраданні 59 мільйонів гривень на зберіганні неіснуючих документів
Фото: Depositphotos

Детективи Національного антикорупційного бюро 12 жовтня повідомили про підозру колишньому директору підприємства "Укрбурштин" та ще двом особам у закінченому замаху на заволодіння чужим майном та службовому підробленні.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, дії викритих осіб кваліфіковані за частиною 3 статті 15 та частиною 4 статті 191, частиною 3 статті 15 та частиною 5 статті 191, а також частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу.

Зазначається, що у вересні 2020 року дочірнє підприємство державної акціонерної компанії "Українські поліметали" "Укрбурштин" уклало договір відповідального зберігання науково-технічної документації вартістю 58,764 мільйона гривень, власником якої є приватне товариство.

Однак під час розслідування з’ясувалося, що документації, яка нібито була передана на зберігання, насправді не існує. У подальшому ж директор "Укрбурштину" інсценував "викрадення" цих "документів".

"Після цього утворився борг перед приватним товариством. З метою стягнення боргу співучасниками злочину подано заяви до Господарського суду Києва, яким розглядається справа про банкрутство дочірнього підприємства", - додають в прокуратурі.

На сьогодні слідством встановлена причетність до цього злочину трьох осіб: директора товариства та ще двох громадян, один з яких є організатором злочинної схеми. Слідство триває.

Нагадаємо також, що ці ж статті 191 та 366 інкримінують фігурантам справи про завдання державному Укргазбанку 206 мільйонім гривень збитків, одним з яких нещодавно став колишній вже голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Джерело фото: ua.depositphotos.com