Міграційна служба оформила перше посвідчення на повернення депортованої до РФ українця

Міграційна служба оформила перше посвідчення на повернення депортованої до РФ українця

Державна міграційна служба України оформила перше посвідчення на повернення в Україну особі,  яку примусово вивезли в Російську Федерацію. Тож людина, яка стала заручником держави-агресора, отримала шанс на повернення додому.

Про це повідомила пресслужба ДМСУ,

Зазначається, що внаслідок повномасштабного вторгнення РФ до України понад один мільйон українців були депортовані з окупованих територій.

У цих людей було вилучено, викрадено або знищено документи, які посвідчують їх особу і підтверджують належність до громадянства України.

"Тому українці, рідні яких втратили українські документи, стали заручниками та були насильно вивезені на територію держави-агресора, можуть звернутися до територіального органу ДМС і оформити своїм рідним посвідчення на повернення в Україну", - зазначили у відомстві.

Оформлення такого посвідчення є безоплатним та здійснюється протягом п’яти робочих днів із дня подання заяви-анкети встановленого зразка. Термін дії документа – до трьох місяців.

Детальніше про процедуру видачі посвідчення особи на повернення в Україну за посиланням.

Нагадаємо, Кабінет міністрів запровадив протягом одного року експериментальний проект щодо оформлення та видачі на території України посвідчення особи на повернення в Україну та затвердив порядок реалізації цього експериментального проекту.