На порталі "Дія" запустили подачу заяв на усиновлення

На порталі "Дія" запустили подачу заяв на усиновлення
Дитячий будинок в Закарпатській області. Фото: depo.ua

На порталі "Дія" для потенційних батьків запустили реєстрацію для всиновлення дитини. Реєстрація у кандидати займе близько 30 хвилин, повідомила 9 вересня пресслужба Міністерства інфраструктури.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Таку заявку вже можна заповнювати на порталі "Дія".

Щоб подати заявку на усиновлення потрібно зробити настпуні кроки:

  • увійти у кабінет громадянина на порталі "Дія";
  • натиснути "Послуги" - "Сімʼя" - "Усиновлення: реєстрація кандидата";
  • заповнити анкету, вказати дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку планується усиновити (стать, вік тощо);
  • завантажити потрібні документи;
  • підписати заяву е-підписом та натиснути "Надіслати".

Співробітники служби у справах дітей протягом 5 днів перевірять заяву і прийдуть з візитом додому до майбутніх батьків, щоб переконатися, чи можна там жити дитині. Якщо все добре — усиновлювачів очікує подальша реєстрація на статус кандидата. 

Нагадаємо, в застосунку "Дія" з 31 серпня з'явилися чотири нові сервіси - електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською і послуга шерингу авто. 

Також повернулася функція сплати штрафів від патрульної поліції у разі порушення правил дорожнього руху, яка з лютого також була призупинена. У Мінцифри обіцяють відновити згодом і сплату штрафів за фото- та відеофіксацією.