Поліція спростувала інформацію про продаж української дитини в РФ в порноіндустрію: чергова ІПСО

Поліція спростувала інформацію про продаж української дитини в РФ в порноіндустрію: чергова ІПСО

Інформація про використання в російській порноіндустрії викраденого в Україні хлопчика є черговою інформаційно-психологічною операцією окупантів.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

"Співробітники Кіберполіції та оперативних служб проаналізували опублікований у мережі Інтернет контент і з’ясували, що дитина, яку нібито продавали для інтимних зустрічей, насправді народилася і живе в Росії, працює моделлю і рекламує одяг", - йдетьсяу повідомленні.

Поліцейські встановили, що перше повідомлення про продаж викрадених в Україні дітей для "інтимних зустрічей" у РФ з’явилося саме на одному із закритих російських телеграм-каналів. Після цього його поширили низка українських ресурсів, а з першоджерела ця інформація була видалена.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець 2 лютого повідомив, що росіяни викрадають дітей з України і знімають з ними відео сексуального характеру. Злочинці заробляють на створенні таких матеріалів. Він звернувся до Кіберполіції, Національної поліції та Офісу Генпрокурора з закликом вжити належних заходів реагування, щоб знайти і покарати винних, а постраждалих дітей повернути додому.