Україна отримала найбільшу машину для розмінування Armtac 400

розмінування, харківщина
Фото: Telegram Михайла Федорова

Найбільшу машину для розмінування Armtac 400 вартістю понад 18 млн грн отримала Україна, вона вже виконує завдання в Харківській області.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"З Armtac 400 сапери будуть захищенішими. Адже він має дистанційне керування на відстані до 800 м. Це гарантує оператору безпеку. Також керувати машиною можна вручну — всередині броньованої та звукоізольованої кабіни", - повідомив він.

За його словами, Armtac 400 може зачищати понад 2 400 м2 території на годину, знешкоджуючи вибухонебезпечні залишки на глибині 55 см. А потужна конструкція захищає машину від протитанкових мін вагою до 10 кг.

Федоров наголосив, що ДСНС розміновує від 1000 до 1500 боєприпасів щодня, а нова машина допоможе робити це швидше та безпечніше.

Міністр додав, що придбати машину вдалося завдяки донатам через UNITED24. Також він повідомив, що "Укрпошта" запустила марку з собакою-сапером Патроном, щоб купити ще один Armtac 400.

Нагадаємо, голова Харківської ОДА Олег Синєгубов наголошував, що мінна небезпека в області залишається дуже високою.