Україна подала заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу в 2030 році

Україна подала заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу в 2030 році
"Донбас Арена", де в 2012 році проводили матчі Євро-2012

Україна спільно з Іспанією та Португалією подала заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу в 2030 році, про це 5 жовтня повідомила Королівська іспанська футбольна федерація RFEF.

"Королівська федерація футболу Іспаніїта Федераціяфутболу Португалії (FPF) включили Українську асоціацію футболу (УАФ) до Іберійської заявки на організацію Чемпіонату світу 2030. Пропозиція має безумовну підтримку УЄФА в глобальному проєкті та трансформаторі європейського футболу у винятковій ситуації", - йдеться в повідомленні.

Якщо спільна заявка буде успішною, то Україна прийме одну з восьми груп турніру. Відомо, що план підтримали президент України Володимир Зеленський та уряди Іспанії та Португалії.

У своїй заявці на проведення ЧС-2030 Іспанія та Португалія в основному конкурують із Саудівською Аравією, яка, як очікується, подасть спільну заявку з Єгиптом і Грецією.

"Кандидатура Укаїни зміцнює зв’язки з Європою, породжуючи надію та надаючи інструменти відбудови українському народу, який висловив гордість і вдячність за участь у цьому проєкті", - зазначили в RFEF.

За участю України вже працює Координаційна комісія ЧС-2030 на чолі з Антоніо Ларанхо, до складу якої незабаром увійдуть члени делегації.  

Цьогорічний Чемпіонат світу з футболу розпочнеться 20 листопада в Катарі, а чемпіонат 2026 року пройде в США, Канаді та Мексиці.

Нагадаємо, згідно з рішенням виконавчого комітету УЄФА, російські футбольні клуби відсторонені від участі у єврокубках на сезон-2022/23 – Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.

Жіноча збірна Росії не допущена до проведення чемпіонату Європи. Замість неї у фінальному турнірі у Великій Британії зіграє португальська команда. Команду знімуть із відбіркового турніру до Чемпіонату світу.