Український електронний підпис відповідає європейським стандартам - Мінцифри

електронний підпис, Михайло Федоров, Мінцифри

Український електронний підпис успішно пройшов тестування на eSignature Validation Plugtests 2022 на відповідність європейським стандартам. Технічно Україна готова до взаємного визнання цифрових підписів з Євросоюзом.  

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров. 

Він наголосив, що взаємне визнання електронних підписів - важлива частина плану цифрової євроінтеграції.    

"Наші цифрові підписи мають приймати в будь-якій країні Євросоюзу. Це створює безліч переваг для бізнесу і всіх українців. Наприклад, можна буде отримувати послуги в ЄС, підприємцям укладати онлайн- контракти з іноземними партнерами, відкривати міжнародні рахунки тощо", - пояснив Федоров. 

Зазначається, що тестування проводив технічний комітет Європейського інституту телекомунікаційних стандартів ETSI. Саме стандарти ETSI застосовуються в країнах Європейського Союзу у сфері електронних довірчих послуг. 

Нагадаємо, в Україні відстрочили обов'язкове використання електронного підпису на захищеному носії на період дії військового стану та протягом 6 місяців з дня його припинення.