Meta розробляє чат-боти зі штучним інтелектом

Meta,  WhatsApp, Messenge, Instagram, чат-бот
Фото: Pixabay

Meta експериментує з чатами на основі штучного інтелекту в WhatsApp, Messenge та Instagram. Про це заявив гендиректор компанії Марк Цукерберг.

У довгостроковій перспективі розробники планують створити повноцінних персонажів зі штучним інтелектом. Вони матимуть широкий функціонал, щоб допомагати користувачам.

Для цього корпорація уже об'єднала низку команд, які працюють з технологіями штучного інтелекту. Проект очолить ексвиконавчий директор Apple Ахмад Аль-Дахле, а команда підпорядковуватиметься директору з продуктів Крісу Коксу.

Фахівці почали з тестування текстових інструментів штучного інтелекту в WhatsApp і Messenger - ймовірно, ботів для розмов у стилі ChatGPT. Для Instagram команда працює із зображеннями на кшталт творчих фільтрів чи форматів реклами. 

У планах розробників - зробити, щоб автоматизація торкнулася також роботи з відео та іншими мультімодальними можливостями.

Нагадаємо, з лютого в Україні запрацював чат-бот зі штучним інтелектом ChatGTP. Щоправда, програма не працюватиме на тимчасово окупованих територіях.