НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Amazon Web Services допоможе Україні розробити хмарну стратегію

Amazon Web Services допоможе Україні розробити хмарну стратегію
Фото: t.me/mintsyfra

Команда Мінцифри зустрілася з топменеджментом Amazon Web Services. На зустрічі обговорили розробку національної хмарної стратегії. Також у фокусі співпраці — інтеграція штучного інтелекту та цифрових продуктів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він зауважив, що провів зустріч з Ліамом Максвеллом, директором з питань державної трансформації в Amazon Web Services (AWS). Це перший візит топменеджменту до України з початку повномасштабного вторгнення.

Міністр нагадав, що Amazon Web Services — стратегічний партнер України, а у 2022 році був підписаний меморандум про підтримку цифрової інфраструктури.

Із лютого 2022-го AWS надали допомогу на суму $75 млн у вигляді хмарних сервісів, продуктів та освітніх ініціатив. Сьогодні 38 державних реєстрів і 24 університети використовують хмарні рішення AWS для бекапів своїх даних.

"Це дає змогу гарантувати безперервність роботи важливих сервісів навіть під час війни. Дія також використовує AWS для бекапів своєї системи, що забезпечує стійкість сервісу під час можливих збоїв через обстріли чи знеструмлення", - підкреслив Федоров.

Він додав, що під час зустрічі обговорили розробку національної хмарної стратегії. Команда AWS уже активно долучається до обговорень, а Ліам Максвелл приєднався до консультативної ради. Також у фокусі співпраці — інтеграція штучного інтелекту та цифрових продуктів AWS.

"Інновації та цифрові рішення допомагають Україні на різних напрямах — від захисту реєстрів до оборонних технологій. Разом з Amazon Web Services будуємо майбутнє цифрової та безпечної України", - підсумував Федоров.

Нагадаємо, Україна увійшла до топ-5 країн світу за рівнем розвитку цифрових державних послуг за версією Online Services Index — міжнародного дослідження E-Government Development Index, яке розробляє ООН та оцінює 193 країни.