Маск відновлює акаунти журналістів у Twitter, оскільки це викликало негативну реакцію

Маск відновлює акаунти журналістів у Twitter, оскільки це викликало негативну реакцію

Новий власник Twitter Ілон Маск відновив облікові записи кількох журналістів у соцмережі, які були заблоковані через суперечку щодо публікації публічних даних про літак мільярдера.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що відновлення акаунтів відбулося після гострої критики дій Маска з боку урядовців, правозахисних груп і журналістських організацій. Дехто заявив, що платформа мікроблогів ставить під загрозу свободу преси.

Також Маск провів опитування у Twitter, яке показало, що більшість респондентів хочуть негайного відновлення облікових записів.

"Люди висловилися. З облікових записів, які ділились моїм місцезнаходженням, буде знято блокування", — написав Маск у Twitter.

Перевірка Reuters показала, що призупинені облікові записи, серед яких були журналісти New York Times, CNN і Washington Post, були відновлені.

Нагадаємо, Twitter у четвер призупинив облікові записи кількох відомих журналістів, які нещодавно писали про його нового власника Ілона Маска. Мільярдер пояснює це тим, що правила соціальної мережі забороняють публікацію особистої інформації.