НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

46,42

46,29

Open Data Ambassadors виділила 400 тис. грн грантів на підтримку проєктів відкритих даних

Open Data Ambassadors виділила 400 тис. грн грантів на підтримку проєктів відкритих даних
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Чотири українських проєкти з відкритих даних отримають фінансування в межах програми Open Data Ambassadors.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Мінцифри.

Програма спрямована на розвиток інноваційних рішень та відновлення країни, використовуючи силу відкритих даних.

З 45 поданих заявок журі обрало чотирьох учасників, кожен з яких отримає грант понад 100 тисяч гривень та можливість пройти персоналізовану освітню програму.

Серед відібраних учасників:

  • Андрій Химчук, керівник проєктів Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні, створить навчальний курс для суддів адміністративних судів.
  • Василь Задворний, виконавчий директор ГО "Технології прогресу", розробить курс з датажурналістики, інтегруючи штучний інтелект та відкриті дані.
  • Євгенія Глізер, співзасновниця Choice31, працюватиме над курсом для бізнес-спільноти.
  • Павло Ткаченко, технічний директор ГО SaveDnipro, створить систему моніторингу радіаційних даних для екологічної сфери.

Мета цієї ініціативи — популяризувати використання відкритих даних для вирішення соціальних, економічних та екологічних викликів, а також для протидії корупції в Україні.

Додамо, проєкт Google for Startups оголосив 24 нових одержувачів грантів Фонду підтримки Google для стартапів в Україні обсягом $10 млн. Кожен стартап отримає до 100 000 доларів у вигляді бездольового фінансування, а також  менторську та продуктову підтримку від Google.

Джерело фото: ua.depositphotos.com