Співзасновник Netflix йде з посади гендиректора на тлі зміни числа передплатників

Співзасновник Netflix йде з посади гендиректора на тлі зміни числа передплатників

Рід Гастінгс йде з посади генерального директора компанії Netflix. Він був одним із засновників компанії і пробув на своїй високій посаді 25 років.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє Engadget.

Ще один топменеджер сервісу, Тед Сарандос, який займає цю посаду з липня 2020 року, розділить керування з новопризначеним операційним директором Грегом Пітерсом. 

Гастінгс каже,  що він продовжить працювати та буде служити "містком" між радою директорів і новими генеральними директорами.

Зазначається, що звільнення Гастінгса відбулося на тлі втрати передплатників вперше за понад десять років через, як стверджують у Netflix, конкуренцію та поширення спільного використання акаунтів.

Водночас у опублікованому звіті про доходи за четвертий квартал повідомляється про 7,66 мільйонів нових клієнтів, що дає загальну кількість передплатників у 230,75 мільйонів. 

Нагадаємо, що раніше Reuters дійшов висновку, що у 2023 році корпорація Microsoft може купити провайдера медійних послуг Netflix за $190 млрд. У виданні зазначили, дві компанії націлені на зближення і вже мають тісні зв'язки. Зокрема, Microsoft стала рекламним партнером Netflix, а президент Microsoft Бред Сміт входить до правління Netflix.