НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

АРМА обрало управителя для 436 вагонів "Укрзалізниці"

АРМА обрало управителя для 436 вагонів "Укрзалізниці"
Фото: ua.depositphotos.com

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) провело успішний конкурс на управління партією з 436 вагонів, які раніше були арештовані та перебували в користуванні "Укрзалізниці".

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба агентства.

Виконуючи ухвалу суду, АРМА забезпечить надходження до бюджету за рахунок ефективного управління цим арештованим активом.

Як зазначають в "Укрзалізниці", у 2023 році згадані вище вагони не використовувалися за своїм призначенням.  

Повідомляється, що працівники Нацагентства спільно із представниками "Укрзалізниці" вже здійснили спільний огляд та оцінку даних вагонів. За її результатами встановлено, що деякі із 436 вагонів, які не використовувались протягом 2023 року та не забезпечували надходжень до державного бюджету, потребують ремонту, проведення техогляду та сертифікації.

Далі АРМА оголосило відкритий конкурс на Прозорро щодо пошуку управителя цим активом. За результатами конкурсу переможцем обрано ТОВ "Фінансово-промислова компанія "Ресурсгруп".

Що відомо про нового управителя для 436 вагонів УЗ

Згідно з даними Youcontrol, основний вид діяльності ТОВ "Фінансово-промислова компанія "Ресурсгруп" – "46.90 Неспеціалізована оптова торгівля".

Розмір статутного капіталу юридичної особи складає 1 000 000 грн, а уповноваженою особою компанії є Біленький Дмитро Валерійович. Водночас він же є і кінцевим бенефіціаром зі 100%-ю часткою в статутному капіталі.

Що входить в обов'язки нового управителя

Згідно з умовами договору новий управитель зобов’язався сплачувати 85% від отриманого доходу до державного бюджету із встановленим мінімальним гарантійним платежем, допоки не розпочне постійну діяльність щодо управління активом.

Водночас, Нацагентство звернулося із відповідним листом до правоохоронних органів здійснити перевірку переможця конкурсу на приналежність або зв'язки з представниками держави-агресора. 

Розпочато конкурсні процедури щодо ще 100 вагонів

"Отже, із загальної кількості у 21,5 тисяч вагонів - це перший лот, який знайшов свого управителя", - йдеться в повідомленні АРМА.

Станом на сьогодні по іншим лотам здійснюється огляд спільно з "Укрзалізниця". Як зауважили в АРМА, саме механізм передачі в управління таких активів дає змогу зберегти речові докази, арештовані у рамках кримінальних проваджень та забезпечити надходження до бюджету від їх управління.

Також повідомляється, що АРМА отримало рішення Печерського районного суду міста Києва про передачу в управління ще 100 вагонів. Актив вже розбито на лоти для подальшого огляду та підготовки до оцінки та пошуку управителя.

Нагадаємо, ці залізничні вагони належали компаніям з РФ та Білорусі.

Фото: ua.depositphotos.com