НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Між станціями метро "Майдан Незалежності" – "Хрещатик" розпочнуть капремонт ескалаторів

ескалатор
Фото: facebook.com/kyivmetro

11 вересня в переході між станціями "Майдан Незалежності" – "Хрещатик" у Києві розпочнеться почерговий капітальний ремонт ескалаторів. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє КП "Київський метрополітен".

Зазначається, що плановий ремонт розпочнеться на ескалаторі № 4, що працює на підйом, та триватиме орієнтовно до 22 жовтня.

Востаннє цей ескалатор капітально ремонтували у 2014 році.

"Ескалатори метрополітену – це дороговартісні механізми, які для справної роботи потребують дбайливого ставлення та ретельних, періодичних капітальних ремонтів", - наголошують КП "Київський метрополітен".

Там додають, що відповідно до технологічних процесів, ці ремонти проводять орієнтовно раз на 10–12 років після пробігу у 150 тисяч кілометрів.

У межах цих робіт ескалатор повністю розбирають, замінюють зношені запчастини та проводять інші необхідні роботи.

Як нагадує підприємство, для безпечних поїздок пасажири мають дотримуватися простих правил користування ескалатором:

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях ескалатора;
  • не бігти ескалатором;
  • тримати дітей за руку.

Нагадаємо, на перегоні між станціями метро "Либідська" та "Деміївська" київського метрополітену триває тестова обкатка поїздів і пусконалагоджувальні роботи. Наразі фахівці здійснюють перевірку та тестування всіх систем безпеки руху поїздів, аби найближчим часом "синя" лінія метрополітену відновила повноцінний рух між станціями "Героїв Дніпра" та "Теремки"

Запуск першого пробного поїзда з вагоном-колієвимірювачем відбувся у ніч з 30 на 31 серпня, перед пуском якого перевірили габарити тунелю.