НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,55

41,48

EUR

46,45

46,30

Обсяг постачання українського зерна до Польщі зростає, а до Румунії — зменшується

Обсяг постачання українського зерна до Польщі зростає, а до Румунії — зменшується
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

У вересні середньодобовий обсяг передачі вагонів із зерном до Польщі та Румунії перевищує 50 одиниць.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це стало відомо під час онлайн-наради між представниками "Укрзалізниці" та учасниками аграрного ринку, повідомляє Rail.insider.

Згідно з повідомленням, до Польщі через прикордонні переходи щодня відправляється в середньому 53,4 вагона із зерном, що на 3,1 одиниці більше, ніж у серпні. Натомість до Румунії середньодобовий обсяг становить 50,9 вагона, але це на 2,1 одиниці менше порівняно з попереднім місяцем.

Щодо передачі зерна через українсько-угорські переходи, показник зменшився на 0,1 вагона і становить 28,4 одиниці на добу. У напрямку Словаччини спостерігається зростання – щодня передається 27,7 вагона, що на 1,8 більше, ніж у серпні.

Загальний середньодобовий обсяг передачі зернових вантажів і шротів у вересні становить 196 вагонів на добу, що на 10 одиниць менше порівняно з попередніми місяцями.

Також додамо, що у вересні спостерігалося зниження середньодобових обсягів перевезення зернових залізницею через прикордонні переходи з Угорщиною. В Угорщину надходило в середньому 25,3 вагона на добу, що на 3,2 вагона менше, ніж у серпні.

Джерело фото: ua.depositphotos.com