У КМДА відмовились скасовувати зупинку транспорту під час тривог у Києві

У КМДА відмовились скасовувати зупинку транспорту під час тривог у Києві
Фото: Delo.ua

Віталій Кличко відмовився підтримати транспортну петицію, яку підписало 6000 киян і яку підтримали депутати транспортної комісії Київради.

Про це повідомив співзасновник ініціативи"пасажири Києва" Олександр Гречко. 

За словами Олександра Гречко, відмова Кличка означає, що громадський транспорт (тільки комунальний) буде зупинятися під час тривог і надалі. 

"Якщо коротко пояснити відповідь (КМДА, - ред.), то "ваша петиція - Раді оборони Києва не указ", вони що хочуть те й ухвалюють. Хоча Кличко голова цієї Ради оборони, діяльність якої, до речі, законодавчо ніде не прописана", - пише Гречко. 

Гречко додав, що Київ і кияни вже втратили мінімум 180 мільйонів гривень через сумарну 21 годину зупинок комунального транспорту з початку серпня.

"Уточнення Кличка, що кияни не понесли ніяких додаткових витрат, тому що можуть сісти на комунальний транспорт з тим же квитком після відбою тривоги, відірване від реальності. Слухняно чекають відбою тривоги одиниці платних пасажирів або просто пільговики. Всі, хто цінує свій час, після зупинки комунального транспорту моментально пересідають в маршрутку або таксі. Їм їздити можна, тому що вони броньовані і ракети в них ну точно не потраплять", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що влада Києва повинна була розглянути петицію про скасування зупинки наземного транспорту на час повітряних тривог.