Відремонтований міст через Десенку відкрили для проїзду

Відремонтований  міст через Десенку відкрили для проїзду

Масштабний ремонт мосту через річку Десенку закінчено. 21 грудня дорожники відкрили  його для проїзду.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

Зазначається, що дорожники замінили залізобетонний вирівнюючий шар і гідроізоляцію, влаштували 2 шари асфальту загальною площею близько 8 тисяч кв. м. Протяжність – 780 м у кожному напрямку. Оновлення виконали у крайніх правих смугах.

Враховуючи, що частину робіт виконували при низьких температурах, використали асфальтобетон зі спеціальними енергозберігаючими та адгезійними добавками, які дозволяють влаштувати покриття за мінусових температур.

Склад полімеро-асфальтобетоннної суміші розроблено науково-технічним супроводом Національного транспортного університету згідно із ГБН В.2.3-218-547:2010 (влаштування асфальтобетонних шарів дорожнього одягу при низьких температурах). На залізобетонний вирівнюючий шар, гідроізоляцію і покриття діє гарантія 5 років.

Як повідомляється, на Північний міст і міст через річку Десенку збільшилось навантаження у зв’язку із обмеженням руху на інших ділянках вулично-дорожньої мережі.

Нагадаємо, 5 грудня запустили рух відремонтованим мостом через річку Ірша, що на міжнародній трасі М-07 Київ – Ковель – Ягодин поблизу села Українка. Досі транспорт рухався тимчасовою переправою поруч.