У США створили яйця з водоростей: підвищують розумову та фізичну працездатність

У США створили яйця з водоростей: підвищують розумову та фізичну працездатність
У США створили яйця з водоростей: підвищують розумову та фізичну працездатність

Каліфорнійський виробник інтелектуальних продуктів харчування Fiction Foods виводить клітинне сільське господарство на новий рівень, створивши нове альтернативне яйце з тваринним білком без тварин.

Про це пише Newfood.media.

Компанію започаткував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою створити найбільш екологічний спосіб виробництва білка, максимально насиченого поживними речовинами.

Основним критерієм вибору інгредієнтів Fiction Foods називають співвідношення поживних речовин та ресурсів. Саме тому за основу нового флагманського рідкого яйця Performance Scramble вибрали євглену.

"Єдиним необхідним живильним середовищем для євглени є вуглевод, який можна взяти з горохового крохмалю - побічного продукту виробництва горохового білка", - пояснюють розробники.

Евглена перетворює невикористаний побічний продукт на білок тваринної якості з майже нульовою екологічною вартістю.

"Performance Scramble - це не підроблене яйце, а абсолютно новий продукт, що містить високоякісний тваринний білок, але без тварин. Створене з організму клітини евглени, що належить до класу найпростіших", - заявив Брендан Бразер.

Яйце "майбутнього" містить на 15% більше тваринного білка, ніж куряче, омега-3 – ніж лосось, цинку – чим устриці, пробіотиків – чим йогурт, і більше антиоксидантів, ніж чорниця.

Performance Scramble може замінити курячі яйця в будь-якій галузі застосування.

Нагадаємо, зірка найпопулярнішого серіалу на Netflix актор Ной Шнапп створив веганську заміну Nutella.