Джордж Сорос купив акції виробника електромобілів Rivian на $2 млрд

Джордж Сорос купив акції виробника електромобілів Rivian на $2 млрд
Джордж Сорос купив акції виробника електромобілів Rivian на $2 млрд

Мільярдер Джордж Сорос став власником акцій електромобілів Rivian на $2 млрд. Soros Fund Management купив майже 20 млн акцій компанії. При цьому його фонд скоротив свою частку в Amazon та Alphabet.

Про це повідомляє Reuters.

У підсумку Soros Fund Management тепер належить близько 20 млн акцій Rivian. П'ятою частиною стартапу електрокарів володіє Amazon.

Зазначимо, Rivian розробляє електромобілі, у вересні 2021 року компанія представила свій перший електропікап.

У листопаді 2021 ціна паперів Rivian перевищила $179 за штуку, після чого стартап потрапив у трійку найдорожчих автокомпаній світу, поступаючись лише брендам Tesla та Toyota. Але до початку 2022 року його акції помітно втратили в ціні — до $81.

Падіння сталося після заяви Amazon, яка відмовилася від ексклюзивної співпраці зі стартапом. Зараз папери взагалі торгуються на рівні $59.

Цікаво, що Сорос продав акції Amazon і Alphabet, при цьому купив папери скандального виробника тренажерів Peloton на $13,3 млн.

На даний момент фонд Сороса управляє активами на $28 млрд. За оцінкою Bloomberg, особистий статки Сороса оцінюється в $7,5 млрд.

Нагадаємо, американська компанія Tesla подала позов до суду проти Rivian, який працює у сфері електротранспорту, через можливий витік конфіденційної інформації. Tesla безпосередньо звинувачує Rivian та чотирьох своїх колишніх співробітників у крадіжці конфіденційної інформації.