87% - чоловіки, середній чек - 10 тисяч грн: в Альфа-Банку розповіли, хто у них торгує акціями міжнародних компаній

Фото: сайт Альфа-Банка Украина
Фото: сайт Альфа-Банку Україна

Користувачами додатку Sense SuperApp від Альфа-Банку Україна, що торгують акціями міжнародних компаній, є переважно молоді чоловіки.

Як повідомляє прес-служба фінустанови, 87% інвесторів, які купували або продавали іноземні цінні папери з 28 грудня по 21 січня, є чоловіками. Середній вік таких клієнтів становить 37 років, а 60% потрапляють до вікової категорії 30-45 років.

Понад 55% користувачів Sense мають депозити в Альфа-Банку. 44% проживають у Києві та Київській області. Далі за кількістю клієнтів іде Харківська область, а за нею Дніпропетровська, Одеська та Львівська.

Середній чек за операціями, за даними аналітиків банку, становить близько 10 тисяч гривень. Середньостатистичний портфель інвестора в Sense складається з акцій трьох-чотирьох компаній та має обсяг близько 55 тисяч грн.

Загалом обсяг торгів (купівля та продаж акцій) у аналізований період становив понад 43 млн грн. Причому якщо під час пілотного проєкту клієнти вивчали інструмент і купували одну-дві акції, то зараз кількість акцій кожного клієнта збільшується і в середньому становить вісім акцій різних компаній.

У банку нагадують, що тестування функціоналу відбувалося з 28 грудня по 10 січня. У ньому брало участь 11 тисяч людей. Після цього програма стала доступною для всіх клієнтів банку.

Для цього потрібно мати картку або поточний гривневий рахунок у Альфа-Банку Україна. Купувати у Sense можна навіть по одній акції. Ціни на них відповідають котируванням міжнародних бірж (торгова сесія доступна у робочі дні з 16:30 до 23:00). До 1 березня банк не стягує комісію за проведення угод з купівлі-продажу акцій.