ПУМБ має намір запустити торгівлю акціями

ПУМБ має намір запустити торгівлю акціями
ПУМБ ще не сформував перелік компаній, акції яких зможуть придбати клієнти. Фото: Finbalance

"Перший український міжнародний банк" (ПУМБ), що належить олігарху Рінату Ахметову, слідом за іншими банками почав працювати над спрощенням можливості купівлі акцій іноземних компаній.

Про це повідомив директор департаменту з продажу та розвитку роздрібного бізнесу ПУМБ Олександр Щербаха, передає видання "Європейська правда".

"Наприкінці січня "ПУМБ" планує стартувати з "пілотом" - послуга здійснення SWIFT-платежу на брокера в США з метою купівлі/продажу цінних паперів на фондовому ринку США через застосування компанії-партнера", - розповів Щербаха.

Відомо, що для себе ПУМБ уже вибрав модель торгівлі акціями, а саме – субброкерську. Вона передбачає, що банк виступатиме посередником між своїми клієнтами та одним із брокерів, які мають доступ до закордонних торгових майданчиків.

Першим функціями торгівлі акціями, використовуючи дилерську модель, запустив Альфа-банк. А ось monobank збирається запускати свою програму для купівлі та продажу цінних паперів світових компаній також за субброкерською моделлю.

На початку роботи над проектом monobank витратив більше трьох місяців на очікування погодження заявки в Interactive Brokers, однак отримав відмову. Після цього банк вирішив співпрацювати з онлайн-брокером Exante, повідомив один із засновників банку Олег Гороховський.

Нагадаємо, проект із продажу акцій у додатку monobank стартує з 1 лютого як пробна версія.

А ось клієнти Альфа-Банку вже активно інвестують в акції. Напередодні банк розповіли, хто у них торгує акціями міжнародних компаній. З'ясувалося, що користувачами програми Sense SuperApp від Альфа-Банку Україна, що торгують акціями, є головним чином молоді чоловіки.