Вперше в Україні: Таскомбанк та Ocean.me запускають безвідсотковий BNPL-сервіс - альтернативу кредитуванню

смартфон
Купівля за допомогою смартфона. Фото: pixabay.com

Український фінтех-стартап Ocean.me за підтримки АТ "Таскомбанк" запускає перший у країні BNPL-сервіс (buy now pay later/купуй зараз, оплачуй пізніше) для онлайн-купівлі товарів без відсотків. Про це повідомляє пресс-служба Ocean.me.

Новий сервіс забезпечує відстрочений платіж за покупки — альтернативу традиційному кредитуванню. Це дозволяє купувати товари із подальшою безвідсотковою виплатою протягом двох місяців.

"Ми хочемо зробити життя покупців простіше, тому починаємо нове покоління шопінгу в Україні. Вже зараз ми реалізували безкоштовну розстрочку, найближчим часом введемо прості умови повернення. Наша мета — зробити легкий та прозорий сервіс, який стане невід'ємною частиною шопінг-рутини кожного українця", – зазначив Антон П'ятигін, співзасновник компанії Ocean.me.

Сервіс вже набирає обертів та планує стрімке збільшення числа партнерів та клієнтів. Для швидкого розвитку проекту група "ТАС", куди входить АТ "Таскомбанк", найближчим часом планує входження до капіталу Ocean.me з метою надання інвестиції.

"Враховуючи актуальність формату "купуй зараз, плати пізніше", група ТАС вирішила надати для розвитку Ocean.me безлімітне фінансування. Переконаний, що у партнерстві з Таскомбанком новий BNPL-сервіс від Ocean.me не лише відкриє новий тренд на фінансовому ринку України, але і стане безперечним лідером у цьому сегменті", — наголосив засновник групи ТАС Сергій Тігіпко.

Наразі Ocean.me активно розвиває співпрацю з українськими топ-брендами. Першими проєкт підтримали ONLY GOOD, Kachorovska та HAVE A REST. Товари цих брендів можна придбати однаковими платежами без відсотків. До анонсу співпраці з Ocean.me готуються інші відомі українські дизайнери. Приєднатися до сервісу може будь-який магазин.

Сервіс купівлі товару з відстроченими платежами, якому ще немає аналогів в Україні, є доступним як на сайтах e-commerce учасників ринку, так і в каталозі товарів у додатку Ocean.me, для всіх клієнтів незалежно від банку обслуговування або мобільного оператора. Більше того, зовсім не обов'язково бути клієнтом будь-якого банку взагалі, щоб отримати товар на виплат і скористатися перевагами нової послуги на фінансовому ринку України — BNPL-сервісу.

Нагадаємо, група ТАС інвестувала в izibank близько 10 млн доларів, а у sportbank — 17 млн. Основний необанк групи — monobank, який працює під ліцензією Універсал Банку, на сьогодні обслуговує понад 4 млн карт, займаючи друге місце на ринку за обсягом роздрібних кредитів (21 млрд грн).

Таскомбанк та фінтех-компанія Bitt також запустили пілотний проєкт електронних грошей на блокчейні Stellar. Проєкт реалізують під наглядом Національного банку України та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.