Для відпочинку, розваг та саморозвитку: як іграшки стали універсальним подарунком для дорослих та дітей

Для відпочинку, розваг та саморозвитку: як іграшки стали універсальним подарунком для дорослих та дітей

Попереду низка новорічних свят, а це означає час купувати подарунки. А найкращим подарунком завжди були іграшки, і зараз вони популярні не лише у дітей, а й у дорослих. Про це свідчить зростання продажу цієї групи товарів в Україні та на світовому ринку.

"Найкращий подарунок для моїх дітей - набір LEGO®", - розповів Delo.ua батько трьох дітей Андрій Павленко. За його словами, саме такі іграшки чи не єдине, що їх захоплює надовго.

Якщо раніше дитячі іграшки купувалися в основному для розваги, то зараз вони часто стають інструментом для розвитку мислення дитини за допомогою ігрової форми, а для дорослих способом зняти втому.

За даними Української Асоціації індустрії іграшок (АІІ), у першому півріччі 2021 року обсяг ринку іграшок в Україні зріс на 6,2% порівняно з аналогічним періодом у 2020-му році, до $256 млн. В останні роки через глобальний тренд масовий Переходу торгівлі в онлайн лідерами місць для покупок дитячих іграшок стали інтернет-магазини, які трохи потіснили торгові мережі.

Минулого року серед улюблених онлайн-магазинів покупці назвали українські та іноземні ресурси: Rozetka (26,27%), Panama (19,22%), Pampik (11,37%). Зазначимо, що на маркетплейсі Rozetka у дні розпродажів на “чорну п'ятницю”, окрім уже звичних товарів, у топі продажів з'явилася категорія “конструктори”, серед яких набори компанії LEGO, яка є виробником конструкторів №1 у всьому світі.

Набори для дорослих та дітей

У сім'ї Андрія Павленка, цитату якого ми привели на початку матеріалу, троє дітей — хлопчики різного віку. І вибір подарунка тривалий час займав багато часу, доки вони не відкрили собі набори.

“Діти часто просять купити набори для дітей старшого віку, тому що там потрібно уважно та довго розбиратись, але на виході виходить суперконструкція. Потім мої діти люблять виставляти вже зібрані конструкції посеред квартири, щоби всі бачили, що вийшло. Зараз у них в пошані LEGO NINJAGO, LEGO Super Heroes Marvel, а молодшому купував набір LEGO DUPLO "Хлів, трактор і догляд за тваринами", - говорить Андрій.

Андрій додав, що вже наглядає нові набори LEGO, щоб подарувати дітям на Новий рік, бо це вже стало традицією. Але йти за наборами планує після 13 грудня, коли у партнерських магазинах починає діяти акція безкоштовного святкового пакування подарунків при купівлі наборів LEGO на суму від 800 грн.

Мені страшно уявити, скільки я витратив грошей на набори LEGO за 14 років з моменту, коли народився перший син, - сміється Андрій . — У нас у квартирі стоять дві величезні скрині з деталями від старих наборів. Діти у ньому постійно риються і щось добудовують до нових наборів. Загалом корисна штука!”

Набори LEGO випускають не лише для дітей, а й для дорослих. Для них є широкий вибір наборів, завдяки яким можна поринути у процес будівництва та відпочити.

“Мені подобається архітектура, і я люблю подорожувати, але з приходом пандемії та постійними обмеженнями складно планувати чергову поїздку. Коли мені подарували перший набір LEGO, я зрозумів, що подобається щось збирати своїми руками. А побачивши набір LEGO® Architecture Тадж-Махал, я зрозумів, що, збираючи його, зможу подумки вирушити до Індії, куди через пандемію полечу нескоро”, - розповів Delo.ua 30-річний киянин Артур Смирнов.

Артур додав, що після першого подарованого йому набору LEGO він періодично купуватиме їх для себе, оскільки процес складання його заспокоює після важкого робочого дня. Також він попросив свою дівчину, окрім уже куплених подарунків на Новий рік, презентувати йому ще один набір LEGO з великою кількістю деталей, щоб надовго поринути в улюблений процес.