Перехід із G Suite Legacy до Google Workspace? Ми знаємо, як вам платити менше

Перехід із G Suite Legacy до Google Workspace? Ми знаємо, як вам платити менше

Безкоштовна можливість створення облікових записів Gmail у власному домені була недоступна для нових користувачів протягом 10 років. Тепер це зміниться

Остання новина від Google стосовно того, що безкоштовний бізнес-сервіс G Suite Legacy (раніше відомий як Google Apps) припинить працювати на початку липня цього року, багатьох приголомшила та викликала неабиякий резонанс у суспільстві. Хоча чутки про ліквідацію цього сервісу ходили і раніше, це рішення стало великою несподіванкою для багатьох підприємців і дійсно ударом по гаманцю.

Однак у нас є спосіб пом’якшити фінансові наслідки переходу від G Suite Legacy до Google Workspace.

Чому було прийнято рішення про ліквідацію G Suite Legacy?

Безкоштовна можливість створення облікових записів Gmail у власному домені була недоступна для нових користувачів протягом 10 років. Варіант Legacy використовують лише щасливчики, яким вдалося налаштувати безкоштовні екземпляри до відключення цього сервісу. Тому компанії, які торкнулися змін цього року, мають багаторічний досвід роботи з веб-програмами Gmail і Google.

Для цих людей Google підтримував інфраструктуру G Suite Legacy, одночасно розвиваючи свої платні бізнес-сервіси, тобто пакети Google Workspace (до 2020 року відомий як G Suite). Через 10 років розрив між цими рішеннями став настільки великим, що користувачі безкоштовного варіанту упускають можливість використання величезної кількості нових функцій. Деякі з них є вирішальними для комфортної співпраці в гібридному робочому середовищі, адаптованому до сучасних ринкових умов.

Однак компанія Google глибоко поважає кожного клієнта, тому процес переходу на платну послугу займе півроку і кожен матиме час спокійно обміркувати всі можливі сценарії перед подальшими кроками. 

Як зменшити майбутні рахунки за Google Workspace? 

Google гарантує, що користувачі G Suite Legacy, які перенесли свої облікові записи в Google Workspace, зможуть отримувати знижки протягом перших 12 місяців. Ця пропозиція є приємним жестом, але все ще недостатнім для вирішального кроку багатьох компаній.

Однак, як і під час розгортання Google Workspace з нуля, робота безпосередньо з Google не є єдиним варіантом під час перенесення облікових записів із G Suite Legacy. 

Ви отримаєте найкращу індивідуальну пропозицію зміни від надійного партнера Google Cloud - компанії FOTC. 

googleworkspaceukraine

FOTC надає компаніям утричі кращі умови для переходу на Google Workspace

FOTC підтримує клієнтів Google Workspace на багатьох ринках Центральної та Східної Европи, а отже пропонує найкращі умови для переходу на платну опцію. Кожен випадок розглядається індивідуально, тому варто домовитися щодо кращої пропозиції саме для Вас – це нічого не коштує. 

Компанії з понад 10 обліковими записами в G Suite Legacy отримають найбільшу користь, оскільки ми гарантовано надамо знижки до 70% і інші довгострокові знижки. Хоча знижки Google діють лише один рік, FOTC має можливість продовжити їх до трьох років, що принесе компаніям з часом величезну економію. 

Натисніть тут, щоб дізнатися більше та замовити безкоштовну консультацію.

Співпрацюючи з FOTC, ви гарантовано отримаєте обслуговування українською мовою та рахунки-фактури з гнучким терміном погашення. Ви також можете скористатися послугою технічної підтримки команди фахівців, які миттєво реагують на запити в будь-який час дня і ночі. Партнер Google Cloud не стягує з клієнта жодних додаткових комісій за посередництво.

Допомагаємо вам зменшити кількість облікових записів для зберігання даних

Якщо ви користувалися свободою створення безкоштовних облікових записів у G Suite Legacy протягом останніх 10 років, вам, ймовірно, не захочеться сплачувати передоплату за кожен із них. Але як зменшити кількість облікових записів, не відмовляючи користувачам у доступі до всіх даних? 

Ви також можете розраховувати на допомогу FOTC у цьому питанні. Команда сертифікованих хмарних інженерів має багаторічний досвід у переході на сервіси Google Cloud та з них. Вони зберігатимуть всю інформацію з облікових записів G Suite Legacy, які ви не конвертуєте в облікові записи Google Workspace, у надійному місці. Чи вирішите ви консолідувати місце для зберігання з кількох облікових записів або експортувати дані зовні - спочатку скористайтеся безкоштовною порадою фахівців FOTC.

googleworkspaceukraine

Моливо краще купити власний поштовий сервер, щоб зробити його ще дешевшим? 

Багато підприємців, дослідивши ціни на альтернативні послуги, приходять до висновку, що хмарні рішення для електронної пошти будуть занадто важким тягарем для бюджету компанії. Саме тоді зазвичай виникає ідея придбати та керувати власним сервером. 

Але власники бізнесу, котрі планують створити власний поштовий сервер, повинні знати про всі підводні камені, які супроводжуватимуть це рішення

  • Впровадження рішень для захисту від спаму. Спам не тільки робить повсякденну роботу з кореспонденцією незручною, але й створює загрозу, оскільки при ручному перегляді не фільтрованої реклами ми можемо зіштовхнутися з фішингом та шахрайством. З точки зору захисту від спаму, Gmail наднадійний – вашим співробітникам буде важко звикнути до цього комфорту. 
  • Запобігання випадковим подіям, таким як відключення електроенергії або крадіжка. Коли ви встановите сервер у своєму гаражі, чи готові ви поставити там також джерело безперебійного живлення? Якщо ні, будь-який збій може припинити доступ ваших співробітників до основних робочих інструментів. Також не забудьте подбати про додатковий протизламний захист, адже IT-техніка – ласий шматочок для злодіїв.
  • План Б або резервне копіювання даних – Google підтримує резервні копії всіх ваших файлів і кореспонденції в службі Google Workspace. Маючи власний сервер, ви повинні самостійно скласти план на випадок надзвичайних ситуацій.
  • Обслуговування технічної інфраструктури - навіть якщо ви дбаєте про оптимальні умови зберігання та можете провести простенький ремонт, все одно необхідно кожні декілька років змінювати сервери на нові.
  • Час і знання – армія інженерів постійно стежить за хмарною інфраструктурою Google. А  доведеться самотужки дбати про приватний сервер. Щоб забезпечити безперебійний доступ і повну безпеку, ви також повинні витратити багато часу на вивчення способів захисту від загроз – і інформація про нові трюки хакерів з’являється в Інтернеті щодня. 
  • Офісні програми – Google Workspace – це не тільки Gmail і Cloud Drive, а й цілий набір програм для редагування файлів (Документи, Таблиці, Презентації, Форми тощо). А придбання сторонніх комерційних офісних ліцензій вимагає додаткової плати. 

Ваш власний сервер електронної пошти може стати хорошим рішенням для компаній, які мають широкі технічні можливості та ІТ-відділ, або для людей з великим ентузіазмом до навчання та надлишком вільного часу. Враховуйте не тільки вартість обладнання, але й захист від механічних пошкоджень і поломок, VPN-з’єднання, антиспам-фільтри, додаткові послуги від зовнішніх виробників, резервне копіювання, і перш за все потенційну вартість ризику, стресу та вашого дорогоцінного часу. Ви можете виявити, що душевний спокій, сервіс, який працює незалежно від усього, і повна підтримка фахівців будуть коштувати додаткових інвестицій.

Незалежно від того, який варіант ви розглядаєте, ви можете замовити безкоштовну консультацію у спеціалістів FOTC. Таким чином ви отримаєте індивідуальну пропозицію з урахуванням партнерських знижок і отримаєте всю інформацію, необхідну для прийняття оптимального рішення. FOTC - Ваш партнер на шляху до Google Cloud!