Штрафи для ФОП за невикористання РРО будуть у повному обсязі: обіцяне зниження поки не на порядку денному Ради

рро
Термінал. Фото з ресурсу LexInform

На засіданні Верховної Ради 1 лютого не розглядатиметься законопроєкт №6561 про зменшення штрафів за порушення, пов'язані з РРО, оскільки питання не вдалося включити до порядку денного. Про це голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив у своєму Telegram-каналі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"На жаль, питання про включення до порядку денного питання про зменшення штрафів за порушення, пов'язані з РРО на 2022 рік, не вдалося включити до порядку денного завтрашнього засідання. Політичним силам не вистачило мудрості та єдності, щоб ухвалити рішення, яке з порушенням термінів може бути прийнято лише у процедурі ad hoc", — написав Гетманцев.

Він також висловив сподівання, що парламентаріям вистачить мудрості щодо зменшення штрафів.

"Пропонуватиму інші формати рішень. Проте за будь-яких умов зменшення штрафів стосуватиметься лише тих, хто встановив РРО/ПРРО", — додав глава комітету.

Днями в українському парламенті зареєстрували законопроєкт №6561, який передбачає скасування штрафів для фізичних осіб-підприємців за невикористання касових апаратів (РРО) у січні 2022 року. Причому у Раді анонсували, що всім тим, хто до 1 квітня встановить РРО, штраф до кінця року за порушення буде знижено у 10 разів".

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року усі українські ФОП зобов'язані працювати з касовими апаратами. Санкції за порушення використання касових апаратів передбачають штраф у розмірі 100% вартості проданих із порушенням товарів, а за подальші порушення вже 150% вартості товару.