Заводи, що випускають у РФ українську горілку "Хортиця", "Мороша", "Первак", змінили власника

Заводи, що випускають у РФ українську горілку "Хортиця", "Мороша", "Первак", змінили власника

Російські заводи, де випускали горілку під марками "Хортиця", "Мороша", "Первак" з портфеля холдингу Global Spirits, який належить українському бізнесмену Євгену Черняку, змінили власника.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Підприємства повинні також переглянути асортименти, відмовившись від марок Global Spirits. Про це передає Комерсант.

Алкогольну продукцію під цими торговими марками випускали на заводах у РФ "Російська північ" та "Джерельце і К". Як пише видання, учасники ринку раніше пов'язували ці заводи із самим Євгеном Черняком. Але в Global Spirits заперечували, що бізнесмен має активи в Росії. У "Російській півночі" також стверджували, що не входять до Global Spirits, а бренди розливають за ліцензією.

Представник "Руської півночі" заявив, що у підприємств з'явився новий власник, не пов'язаний із Global Spirits. Також повідомляється, що договори використання товарних знаків Global Spirits розриваються.

У квітні обидва підприємства, де розливали горілку, та пов'язаний з ними дистрибутор ТД "Мегаполіс" перейшли до Олександра Беспалова.

Нагадаємо, що у березні цього року Холдинг Global Spirits сім'ї Черняків відкликав ліцензію на виробництво алкоголю у Російській Федерації. Це рішення пов'язане із військовою агресією РФ проти України. У компанії заявили, що постачання продукції до Росії припинили ще 2014 року.