Google виділить українським стартапам $5 мільйонів та місце для роботи у Варшаві

Фото: Depositphotos
Компанія Google зробила особливу пропозицію для українців. Фото: ua.depositphotos.com

Американська корпорація Google оголосила про створення фонду підтримки стартапів в Україні. Як йдеться в повідомленні Google, протягом 2022 буде роздано грантів на суму 5 мільйонів доларів.

Вибрані українські стартапи отримають бездолеве фінансування в сумі до 100 тисяч доларів, а також постійне наставництво Google, підтримку своїх продуктів та хмарні кредити (які використовуються для оплати хмарних сервісів).

"Ця практична підтримка покликана допомогти українським підприємцям підтримувати та розвивати свій бізнес, зміцнювати свою спільноту та закладати основу для післявоєнного відновлення економіки", - зазначається у повідомленні.

Там вказують, що в Україні сильна та активна стартап-спільнота: із приблизно 2 тисяч стартапів в Україні 126 залучали венчурне фінансування з початку 2021 року.

"Вчора наш генеральний директор Сундар Пічаї зустрівся з низкою цих українських підприємців у нашому кампусі Google для стартапів у Варшаві. Завдяки цьому спілкуванню ми дізналися, як Google може допомогти спільноті стартапів", - повідомили у корпорації.

При цьому допомагати українським стартапам там мають намір не лише фінансово: вони запрошені до використання простору Google for Startups Campus у Варшаві в якості тимчасового офісу.

"Перші кілька стартапів, якими в основному керують жінки, що виїхали з країни, вже працюють у кампусі, і ми стали свідками їхньої рішучості досягти успіху", - наголошують у Google.

У компанії впевнені, що її підтримка допоможе українським стартапам створити технології, яких зараз потребує Україна, і що стартапи та технологічні компанії відіграватимуть ключову роль у відновленні української економіки, створенні робочих місць та позитивному впливі на свої міста.

Джерело фото: ua.depositphotos.com