Названо вісім фіналістів українського відбору на "Євробачення-2022"

Фото: Facebook/suspilne.eurovision
Фото: Facebook/suspilne.eurovision

Національна суспільна телерадіокомпанія України оголосила список із восьми фіналістів українського національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2022".

Як повідомляється на Facebook-сторінці відбіркового конкурсу, за право представити країну цього року поборються наступні пісні:

  1. Alina Pash — Тіні забутих предків
  2. Cloudless — All Be Alright
  3. Kalush Orchestra — Stefania
  4. Laud — Head Under Water
  5. Michael Soul — Demons
  6. Our Atlantic — Моя Любов
  7. Roxolana — Girlzzzz
  8. Wellboy — Nozzy Bossy

Фінал національного відбору на "Євробачення" відбудеться у форматі телевізійного концерту 12 лютого о 19.00 у прямому ефірі телеканалу "UA:Перший".

Нагадаємо, що 10 січня організатори опублікували шорт-лист із 27 можливих учасників відбору, проте півфінали цього року не проводилися, на відміну від попередніх (2016-2020) років.

У 2021 році відбір не проводився зовсім, оскільки було вирішено, що на "Євробачення" поїде група Go_A, яка перемогла на відборі у 2020 році, коли "Євробачення" було скасовано через пандемію Covid-19.

У підсумку Go_A на торішньому конкурсі посіли п'яте місце, а переміг на ньому італійський рок-гурт Måneskin. 66-й міжнародний конкурс "Євробачення" відбудеться, відповідно, в Італії, а саме Турині. Зокрема, півфінали мають відбутися 10 та 12 травня, а фінал – 14 травня.