Український дизайнер Ксенія Шнайдер здобула міжнародну премію за «веганські джинси», а італійський Miomojo – за сумку з «яблучної шкіри»

Український дизайнер Ксенія Шнайдер здобула міжнародну премію за «веганські джинси», а італійський Miomojo – за сумку з «яблучної шкіри»
Модель українського бренду Ksenia Schnaider – призер Vegan Fashion Award

Український бренд Ksenia Schnaider отримав нагороду Vegan Fashion Award 2021 у номінації "Найкращий стиль джинсів" від зоозахисної організації PETA Germany. Цю премію вручають дизайнерам за стильний, інноваційний, екологічний та веганський одяг

Міжнародна премія Vegan Fashion Award 2021, організована PETA Німеччини (People for the Ethical Treatment of Animals / « Люди за етичне поводження з тваринами»), цього року присуджується в 15 категоріях. Серед переможців як відомі бренди (Karl Lagerfeld, Ethletic та Airpaq), так і молоді, зокрема Beclar, Nina Rein та український бренд Ksenia Schnaider, повідомляють організатори премії.

Цього року у восьмий раз нагороду Vegan Fashion Award вручали дизайнерам, які виготовляють одяг, взуття, аксесуари без сировини тваринного походження, таких як шкіра, шерсть, пух, хутро або шовк.

"Найкращий стиль джинсів" - модель українського бренду Ksenia Schnaider

Дизайнерів Ксенію та Антона Шнайдера, засновників денім-бренду, нагородили за модель джинсів Reworked Diagonal Patchwork Wide Jeans, створених у recycling-техніці.

Бренд спеціалізується на створенні модного джинсового одягу їхніх старих речей. За словами дизайнерів, на місяць вони переробляють 500 пар джинсів (це близько 5 тонн на рік) та   виробляють близько 3 тисяч перероблених виробів. "Кожна перероблена річ збирається індивідуально і тому є єдиною у своєму роді", - зазначають вони. Джинси та куртки від Ksenia Schnaider представлені у 70 магазинах світу.

Дизайнери застосовують ресайклінг не тільки для деніму. Навесні цього року разом із брендом Have A Rest вони створили валізу, корпус якої частково виготовлений із перероблених пластикових пляшок.

Валіза Ksenia Schnaider х Have A Rest частково виготовлена з перероблених пластикових пляшок

Цього року Ксенія та Антон Шнайдери отримали нагороду Best Fashion Awards , яку вручають лідерам української fashion-індустрії у номінації Sustainable Fashion/«Стійка мода».

«Найкращі кросівки» - модель Hiro II з бавовни та каучуку від Ethletic

Найкращими кросівками 2021 року за версією Vegan Fashion Award 2021 є модель Hiro II бренду Ethletic.

Все взуття бренд виготовляє з веганської сировини: екологічно чистої бавовни та натурального каучуку, сертифікованого FSC.

Бавовна компанія закуповує у дрібних фермерів та сертифікує відповідно до стандартів Fairtrade. А також усі ланцюжки постачання, через які проходять етикетні продукти, сертифіковані Fairtrade або FSC.

Fairtrade — громадський рух, який обстоює справедливі стандарти міжнародного трудового, екологічного та соціального регулювання.

FSC (Forest Stewardship Council / Лісова опікунська рада) - міжнародна організація, що створила систему підтвердження екологічної та соціальної відповідальності управління лісами.

Знак FSC на деревині або на виробленому з неї товарі — показник того, що продукція походить з лісу, в якому ведеться економічно ефективне і екологічно та соціально відповідальне лісове господарство.

"Найкраща сумка" - модель Giorgia з "яблучної шкіри" від Miomojo

Сумка Giorgia із «яблучної шкіри» від Miomojo

Екологічний італійський модний бренд Miomojo нагородили за сумку Giorgia, виготовлену із відходів сокової промисловості та перероблених пластикових пляшок.

Раніше цю нагороду отримували такі великі бренди, як Giorgio Armani, Stella McCartney та Vivienne Westwood.

Giorgia – це «сумка-відро», яку можна трансформувати на рюкзак, відрегулювавши ручки. Корпус повністю виготовлений з веганської шкіри Apple, а внутрішня підкладка - з перероблених пластикових пляшок.

Крім сумок зі шкіри яблука, Miomojo також робить вироби з екоматеріалів з бамбука, конопель, кактусової шкіри та перероблених пластикових відходів.

Раніше нагороду PETA за використання веганської шкіри отримав мексиканський виробник шкіри кактуса Desserto, а канадська студія дизайну   предметів інтер'єру Gus Modern здобула нагороду за інноваційний дизайн яблучної шкіри.

Попит на речі, створені з етичної сировини, зростає, веганська мода стає все більш актуальною, і п'ятнадцять брендів-переможців доводять, що при створенні стильного одягу можна уникнути матеріалів тваринного походження, відзначають організатори премії.