Росіяни викрадають родичів українських військових, у тому числі дітей, - розвідка

російські військові, росіяни, ГУР МО, росія

На тимчасово окупованих територіях України набувають системного характеру випадки викрадення родичів українських військових. Росіяни можуть зв’язуватися з військовослужбовцями та вимагати прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних. 

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.  

Зазначається, що більшість подібних випадків фіксується на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. Водночас, викрадають як дорослих родичів, так і дітей, в тому числі жінок та людей літнього віку. 

Як повідомили у ГУР, бази даних українських громадян потрапляють в руки російських окупантів при захоплені адміністративних будівель або ж за допомогою колаборантів-зрадників.

"Нещодавно стало відомо, що окупанти взяли в заручники кількох дітей чергового українського військовослужбовця.Надалі, росіяни можуть зв’язуватися з військовослужбовцями та вимагати прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних", - йдеться у повідомленні. 

У ГУР МО також наголосили, що всі воєнні злочини будуть належним чином розслідувані. Винні у їхньому вчиненні понесуть справедливе покарання.

Нагадаємо, в окупованому Енергодарі Запорізької області загарбники викрали начальника пожежно-рятувального загону Віталія Трояна. Як припускають працівники, окупанти пропонували керівнику загону розпочати роботу під прапорами Росії.