Голів двох окупованих громад Запорізької області звільнено з російського полону — Кличко

Иван Малеев. Фото: скриншот видео 2016 года, сайт Кирилловского поссовета
Іван Малєєв. Фото: скріншот відео 2016 року, сайт Кирилівської селищної ради

Голова Асоціації міст України та мер Києва Віталій Кличко повідомляє про звільнення голів двох громад Запорізької області, викрадених раніше російськими окупаційними силами. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Зокрема, голову Новоуспенівської сільської громади Івана Сеника захопили окупанти 13 квітня. За словами Кличка, його викрали "за патріотичну позицію та віддану роботу на користь громади навіть в умовах окупації".

У свою чергу голова Кирилівської селищної громади Іван Малєєв був викрадений російськими військовими прямо зі свого робочого місця 17 квітня після того, як відхилив ультиматум окупантів про співпрацю з ними.

За словами столичного градоначальника, на сьогоднішній день у полоні продовжують перебувати голови восьми громад, їхня доля залишається невідомою.

Нагадаємо, що раніше були викрадені російськими військами у сусідній Херсонській області, зокрема, мери Таврійська Микола Різак та Голої Пристані Олександр Бабич. Після цього з регіону вдалося виїхати мерам інших окупованих міст — Скадовська, Олешок та Каховки.

Зазначимо також, що 3 квітня стало відомо про звільнення викраденого раніше російськими силовиками мера Берислава Херсонської області Олександра Шаповалова: він повідомив, що знаходиться у себе вдома.