СБУ оголосила підозру у колабораційній діяльності екс-нардепу від Партії регіонів

Ігор Марков, партія регіонів, екс-нардеп

Служба безпеки України оголосила підозру у колабораційній діяльності екс-народному депутату України від Партії регіонів Ігорю Маркову, який був одним із рупорів російської пропаганди.  

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

Зазначається, що у березні 2022 року він перебував на тимчасово окупованій території Київської області разом з військами Російської Федерації. А також був одним із рупорів російської пропаганди і регулярно записував відео, на яких заперечував агресію РФ.

Згодом ці ролики публікували прокремлівські ЗМІ, у тому числі  федеральний телеканал при міністерстві оборони Росії.

Зокрема, у травні 2022 року Ігор Марков взяв участь у проведенні інформаційної кампанії Російської Федерації, де вчергове виступив на підтримку її агресії і тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України. 

Наразі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та матеріалами СБУ і Нацполіції екснардепу повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). 

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила агентурну групу ФСБ, до якої входив завідувач відділу Секретаріату Кабінету міністрів та керівник однієї з дирекцій торговельно-промислової палати.