В Україні заарештували активи білоруського підприємства на 4 мільярди гривень

В Україні заарештували активи білоруського підприємства на 4 мільярди гривень

У Києві правоохоронці заарештували активи ще одного білоруського підприємства на 4 мільярди гривень.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Назву підприємства не повідомляють, відомо, що воно працює у сфері видобутку нафти та газу, а у своїй діяльності використовує обладнання "Білорусьнафти".

В рамках слідства правоохоронці досліджують діяльність цього підприємства у частині можливого сприяння РФ під час підготовки та проведення агресивної війни проти України.

Зазначається, що за клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури міста Києва заарештовано корпоративні права підприємства-резидента Білорусі у вигляді статутного капіталу у розмірі майже 1 млрд грн, а також нерухоме та рухоме майно підприємства орієнтованою вартістю 3 млрд грн.

В даний час вживаються заходи щодо передачі цього майна в управління АРМА.

Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво з кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та зловживання повноваженнями юридичною особою (ч. 2 ст. 110-2, ч .2 ст.364-1 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування з кримінального провадження здійснюється слідчими УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Нагадаємо, раніше суд заарештував майно, корпоративні права та активи групи компаній в Україні, які були започатковані російською компанією "Татнафта".