Голову одного з райсудів Харківської області підозрюють у держзраді: їй загрожує до довічного ув'язнення

Державне бюро розслідувань, ДБР, державна зрада, держзрада, підозра про державну зраду
Фото: Державне бюро розслідувань

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в державній зраді очільниці одного з районних судів Харківської області.  

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

Оперативники ДБР встановили, що після окупації одного з населених пунктів Харківської області, очільниця місцевого суду особисто почала підготовку судової установи до співпраці з ворогом. 

"Для швидкого відновлення роботи суду вже за російським законодавством підозрювана намагалася зібрати команду "однодумців". Вона активно закликала своїх підлеглих зрадити Україну і вже разом здійснювати так зване "судочинство" окупаційної влади. Також підозрювана шукала підтримку і серед місцевих правоохоронців, яким пропонувала співпрацю з агресором", - йдеться у повідомленні. 

Наразі слідчі ДБР повідомили їй про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй загрожує покарання до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, 29 квітня за державну зраду затримали голову Середино-Будської територіальної громади. Чиновник передавав представникам ФСБ інформацію про переміщення ЗСУ та види їх озброєння. А під час окупації планував "здати" місто ворогові, для цього наказав прибрати блокпост на в'їзді до населеного пункту.