Глава Concorde Capital назвав сфери, у які варто інвестувати після війни

Ігор Мазепа
Ігор Мазепа. Фото: Facebook-сторінка бізнесмена

Власник та генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа зазначає, що війна в Україні після свого закінчення викличе значну інвестиційну привабливість будівельної галузі та харчової промисловості. Про це він розповів у інтерв'ю Forbes.ua.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Очевидно, що величезні руйнування в країні створять повоєнний будівельний бум. Це підштовхне всі близькі до будівництва індустрії та сировинні ринки. Напевно, буде затребуване все, що пов'язане з харчовою промисловістю. Загроза голоду в низці країн через війну Росії та України стимулює агроринки", - вказав бізнесмен.

Крім того, вибірково спостерігатиметься бум IT-сектору, проте продуктові та сервісні компанії, зав'язані на внутрішнє споживання та роздрібний ринок, "просядуть".

Водночас, за словами керівника Concorde Capital, ще у перший день війни РФ проти України, він усвідомив, що професія інвестбанкіра зараз "помножена на нуль".

"Є розуміння, що ми заходимо до складного, тривалого військового марафону. У ньому немає місця для довоєнного бізнесу... [Після війни] професія інвестбанкіра якийсь час точно буде в забутті. Буму угод не станеться", - прогнозує він.

Водночас Мазепа не вірить у завершення війни мирним договором і вважає головним завданням влади зараз забезпечення якнайшвидшої перемоги України над Росією військовим шляхом.

Нагадаємо при цьому, що тижнем раніше президент Володимир Зеленський розпорядився створити консультативно-дорадчу раду з відновлення України від наслідків війни. Її завданнями названо, зокрема, відновлення інфраструктури, модернізацію й перезапуск економіки та подолання безробіття.