Кабмін хоче запровадити мораторій на підвищення тарифів під час воєнного стану

Денис Шмигаль, прем'єр-міністр, ціна на газ, ціна на воду, підвищення тарифіф, уряд
Фото: Telegram-канал прем'єр-міністра Дениса Шмигаля

Кабінет міністрів подасть до Верховної Ради законопроекти, котрі передбачають запровадження мораторію на підвищення тарифів на період воєнного стану та 6 місяців після його завершення. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.  

"Маємо сьогодні також дуже важливе рішення, яке спрямоване на підтримку всіх українців у ці складні часи. Уряд подасть до Верховної Ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та 6 місяців після його завершення", - написав Шмигаль.  

За словами прем'єра, тарифи на газ та його розподіл, а також тепло та гарячу воду не зростатимуть. 

"Тарифи на газ та його розподіл, а також на тепло й гарячу воду не будуть зростати. У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не на часі. Також у межах цих законів буде визначено компенсаторні механізми, які дозволять підтримувати належний рівень критичної інфраструктури та її відновлення", - наголосив голова уряду.

Нагадаємо, голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що уряд збереже для населення України тарифи на електроенергію, що діють, та сприятиме тому, щоб постачальники не піднімали тарифи на газ.